• x

  quotes

  "Whatever and wherever you want to build, these are the firms that can execute:
  Style: Forms that address the site and function, without being overbearing or unnecessarily complex. Inspiration: "We describe our style as modern, open and transparent - reflecting the lifestyle of our cosmopolitan clients."
  (Jonathan Bell, Wallpaper)

  "Marc Prosman's design for a home in the waters of the Netherlands is a study in serenity"
  (Rebecca Lo, Perspective Magazine Hong Kong)

  Zijn ontwerpen kenmerken zich door een heldere structuur. "Letterlijk helder door de mooie zichtlijnen en uitgekiende verhoudingen. En ten slotte helder doordat ik een begrijpelijk gebouw of interieur wil maken, een uitleg is niet nodig," vertelt architect Marc Prosman in zijn Amsterdamse studio. "De basis van mijn ontwerpen is de plek of het gebouw zelf. Daarbij is de opdrachtgever natuurlijk ook een bepalende factor. Kenmerkend voor onze werkwijze is dat we ons ontwerp toegesneden en specifiek maken."
  (Erik Jager, Eigen Huis & Interieur) 

  Architect Marc Prosman zag zich geconfronteerd met nieuwe normen en inzichten in de zorgsector: geclusterde eenheden voor patiënten in de psychogeriatrische zorg en dubbelgrote appartementen voor zelfstandig wonende ouderen. Prosman heeft daartoe handig gebruik gemaakt van de beperkingen en de mogelijkheden van de oude structuur.
  (Juryrapport Hedy d'Ancona prijs over de Rietvinck)

  Waar de ene keer maatvoering, materiaal en detail naadloos op elkaar aansluiten, lijken combinaties van materialen op andere plekken toevallig, bijvoorbeeld waar in de keuken een bovenlicht een kastrand ontmoet. Het kenmerkt de luchtigheid van Prosmans benadering. Er is gekozen voor een bijzonder goede kwaliteit van materialen en een hoog afwerkingsniveau. De nonchalance waarmee de onderdelen bij elkaar komen, soms met een hang naar perfectie in de detaillering en soms op meer toevallige wijze maakt de woningen van Prosman leefbaarder dan die van de rasechte minimalisten.
  (Klaske Havik, de Architect)

  Door de grote maten en de zwaarte van het materiaal krijgt het gebouw iets monumentaals, alsof het is ontworpen voor een lange, mooie toekomst en niet zozeer van een bedrijventerrein. Het bedrijfsgebouw dat Prosman heeft gerealiseerd in Alphen aan den Rijn onderscheidt zich duidelijk van zijn soortgenoten: het schreeuwt niet om aandacht, straalt geen tijdelijkheid uit en is met inachtneming van de context ontworpen, want zodra je het een kwartslag draait krijgt het een heel andere betekenis. En daarin schuilt zijn kracht: het is karakteristiek, maar niet eenduidig.
  (Merel Pit over Showroom Alphen aan den Rijn, de Architect)

  "De Rietvinck, door Marc Prosman architecten in opdracht van de Osiragroep gerenoveerd, is nu een van de beste voorbeelden van de veranderingen die zich in de ouderenhuisvesting voltrekken. Van een zorginstituut waar je verblijft, veranderen steeds meer bejaardentehuizen in een huis waar je wordt verzorgd
  (Kirsten Hannema, de Volkskrant)

  Oogstrelend is de uitstraling van de villa in Bergen naar ontwerp van de Amsterdamse architect Marc Prosman. Het esthetische erfgoed van 'de Stijl' uit de jaren twintig lijkt met het krachtige grafische lijnenspel opnieuw gedefinieerd. Overal is de liefde voor het detail voelbaar, in de manier waarop materialen elkaar ontmoeten of hoe kozijnen de hoek omgaan. Als een ware meester beheerst Prosman zijn vak, want wie zag ooit een houten kozijn zo slank en strak in het gevelvlak?
  (Ine ter Borch, Detail in Architectuur)

  Marc Prosman is a special case in Amsterdam's architectural scene: he is capable of interpreting the words of his customers, yet at the same time he must translate their destiny and aspirations into architectural language. In the Netherlands, it is rare to encouter an architect so aware of characteristics of materials and how to combine them.
  (Emiliano Gandolfi, Ottagono)